Historien

Fra begynnelsen i 1993 har EHC vokst seg til å bli Europas største og ledende akademi for helikopterutdanning.

Grunnleggeren, Ole Ronald Aronsen, startet først under navnet Norcopter. De første kommersielle utdanningsflightene tok av fra Jarlsberg Flyplass like utenfor Tønsberg.

Idag, hele 30 år senere, har vi utdannet over 800 kommersielle piloter, til både det norske og internasjonale markedet. Idag har vi tidligere studenter representert hos nær sagt alle de store helikopteroperatørene, både på innlandet og offshore.

(teksten fortsetter under bildet)

Navnet European Helicopter Center ble tatt i bruk først i 2001.

I 2008 flyttet vi inn i dagens base i Hangarveien 13 på Torp. Her har vi alt under samme tak, både hangar, klasserom og internat. Samme år fikk vi vår første NOKUT-godkjenning som fagskole, og vi uteksaminerte vår første internasjonale student.

I 2019 satte vi «all time high» rekord med over 6000 flytimer på ett år.

Vi har siden oppstarten i 1993, flydd over 120.000 flytimer uten alvorlige ulykker.

Safety

Sikkerhetsarbeidet står helt sentralt i alle våre operasjoner.

Vi arbeider kontinuerlig etter gjeldende regelverk og standarder for flysikkerhet, og vi etterstreber en åpen og inkluderende kultur.

Vår «no blame policy» sikrer en åpen rapporteringskultur, uten konsekvenser for den som melder, både for studenter og ansatte. Det overordnede målet vil alltid være å gjennomføre sikre helikopteroperasjoner, og å fortsatt kunne oppnå selskapets øverste mål:

Ingen ulykker.

Bildet er tatt under EHC sitt 30-årsjubileum i juni 2023. Fra venstre: Anette Kruhaug Haldorsen (daglig leder), Peter Blom (skolesjef/accountable manager), Ole Ronald Aronsen (grunnlegger av EHC) og hans sønn Ole Christopher Aronsen, som har fulgt skolen i mange år, og vært både pilot og Accountable Manager i selskapet.