Historien

Fra begynnelsen i 1993 har EHC vokst seg til å bli et av Europas største og ledende akademi for helikopterutdanning.

(teksten fortsetter under bildet)

Grunnleggeren, Ole Ronald Aronsen, startet først under navnet Norcopter. De første kommersielle utdanningsflightene tok av fra Jarlsberg Flyplass like utenfor Tønsberg.

Idag, nesten 30 år senere, har vi utdannet over 800 kommersielle piloter, til både det norske og internasjonale markedet. Idag har vi tidligere studenter representert hos nær sagt alle de store helikopteroperatørene, både på innlandet og offshore.

Navnet European Helicopter Center ble tatt i bruk først i 2001.

I 2008 flyttet vi inn i dagens base i Hangarveien 13 på Torp. Her har vi alt under samme tak, både hangar, klasserom og internat. Samme år fikk vi vår første NOKUT-godkjenning som fagskole, og vi uteksaminerte vår første internasjonale student.

I 2019 satte vi «all time high» rekord med over 6000 flytimer på ett år.

Vi har siden oppstarten i 1993, flydd over 101.000 flytimer uten alvorlige ulykker.

Safety

Sikkerhetsarbeidet står helt sentralt i alle våre operasjoner.

Vi arbeider kontinuerlig etter gjeldende regelverk og standarder for flysikkerhet, og vi etterstreber en åpen og inkluderende kultur.

Vår «no blame policy» sikrer en åpen rapporteringskultur, uten konsekvenser for den som melder, både for studenter og ansatte. Det overordnede målet vil alltid være å gjennomføre sikre helikopteroperasjoner, og å fortsatt kunne oppnå selskapets øverste mål:

Ingen ulykker.