Som nyutdannet helikopterpilot er det èn ting du gjerne lurer på. Hvordan skal du gå frem for å få den første jobben? Hvor kan man søke? Hvem skal man snakke med, og hva er det egentlig de ulike selskapene ser etter?

LES OGSÅ: Å jobbe som helikopterpilot

Når du er nyutdannet helikopterpilot

Fonnafly er ett av flere innlandsselskaper i Norge. Selskapet leverer de fleste tjenester innen helikoptervirksomhet, og har operative baser fra Stryn og Voss, til Bergen, Sand, Kristiansand og Sandefjord. Fonnafly har en base som består av totalt seks ulike maskintyper, og har flere tidligere EHC-elever blant sine piloter.

Flygesjef Stian Solberg er klar på hva de ser etter når de skal ha ferske piloter inn i selskapet:

Jeg har selv jobbet for EHC i 13 år, og etter at jeg gikk til Fonna, så har vi så langt brukt EHC sine anbefalinger når vi er ute etter folk. Vi får kandidatene hit, og evaluerer dem.

Når vi ansetter helt ferske piloter, så er vi nøye på å gi dem opplæring og utvikling i selskapet. Gjennom prøvetiden blir vi godt kjent med hver enkelt. Det er viktig at nye kandidater er innforstått med hvordan yrket er, og hva som kreves på veien dit.

De viktigste egenskapene Fonnafly ser etter hos nye piloter er:

 • 1. Å kjenne til lover og regler, samt tidlig vise evne til å tenke flysikkerhet. Det betyr både å oppdage – og tørre å rapportere ting som kan forbedre sikkerheten.
  2. Å være selvstendig og ta ansvar, også på bakken, i hangar og i fellesområder.
  3. Å være sosial, og ha beina godt plantet på jorda.
  4. Å være sulten på å lære noe nytt, og aller helst være litt teknisk anlagt.
  5. Å kunne takle stress og forandring
  6. Effektivitet

 

Har du flere spørsmål om helikopterutdanningen, eller hverdagen som pilot? Ikke nøl med å kontakte en av våre ansatte, eller se saken «Å jobbe som helikopterpilot«.

Fonnafly er ett av flere selskaper i Norge med tidligere EHC-studenter i pilotkorpset. Innfelt er flygesjef Stian Solberg.