Å fly helikopter er et eventyr, og et adrenalinkick. Det er ingen andre flymaskiner som er i stand til å utføre de operasjonene et helikopter kan, og det er nettopp derfor mulighetene er så mange for dem som velger å ta et helikoptersertifikat.

Luftambulanse, lasteflyging, persontransport, politihelikopter, offshore eller spektakulære film- og fotooppdrag?

Alt er mulig med et helikoptersertifikat!

FINANSERING:  Våre fagskoleutdanninger er godkjent av Statens Lånekasse for utdanning!


Å velge utdannelse og fremtidig karrierevei er ingen enkel avgjørelse. Det er mye nytt å sette seg inn i, og mange har spørsmål både rundt utdannelsen, og hvilke karrieremuligheter man har i etterkant. Noen flytter hjemmefra for første gang, gjerne fra en helt annet kant av landet. Uansett hva du måtte lure på, så er vi her for å bistå. Ikke nøl med å ta kontakt med oss!
Anette Kruhaug Haldorsen, daglig leder

Vi er glade for at du har valgt European Helicopter Center som din fagskole for helikopterutdanning. Uansett hvilket kurs du ønsker å gå, så vil du møte de samme dedikerte og erfarne instruktørene. Siden oppstarten i 1993 har vi utdannet piloter til både det norske og internasjonale markedet, og vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå akkurat din helikopterdrøm!
Peter Blom, skolesjef


Europas ledende helikopterskole

EHC er Norges eneste komplette fagskole for helikopterutdanning. Vi holder til i moderne lokaler på Sandefjord Lufthavn Torp, og har siden 1993 utdannet piloter både til det norske og internasjonale markedet.

Som student hos oss blir du en del av helikopermiljøet fra første dag, og de som ønsker det, er velkommen til å bo på vårt internat. Her blir du godt kjent med de andre studentene, og fra fellesarealene har dere utsikt rett på rullebanen.

Helikopterutdanningen krever ikke studiekompetanse eller høyere utdannelse. Men du må være over 18 år (22 år for vurdering på realkompetanse), bestå en online opptaksprøve, samt en medisinsk test hos flymedisinsk institutt i Oslo.

Siste nytt fra EHC

NHO: – Må ha tilstrekkelig antall kvalifiserte helikopterpiloter

NHO: – Må ha tilstrekkelig antall kvalifiserte helikopterpiloter

Både ekstremværet «Hans» og konflikten i Ukraina har blåst liv i debatten om sivil helikopterberedskap her i Norge. Nå roper flere aktører varsku om at det ikke utdannes nok piloter […]

Les mer
Behovet for helikopterpiloter i Norge

Behovet for helikopterpiloter i Norge

Førstesiden av Aftenposten, 30.8.2023 Hvem skal komme og redde folk ved flom om ti år? Nå advarer bransjeaktører om mangel på erfarne helikopterpiloter i Norge.

Les mer
Flypsykologiske tester for EHC-søkere

Flypsykologiske tester for EHC-søkere

Som yrkesaktiv pilot vil du ihht EASA-krav for kommersiell luftfart bli testet før selskapene kan ansette deg.

Les mer

Kontakt oss Helikopter