Drømmer du om å bli helikopterpilot? Fra høsten 2020 har vi en nyhet til alle våre fremtidige studenter.

EHC har siden oppstarten i 1993 brukt helikoptertypen Robinson R22 til skole og undervisning. R22 har to seter, og er et mye brukt skolehelikopter på verdensbasis. Men, fordi R22 er et lite helikopter, har det noen begrensninger på rekkevidde og ytelse.

Forbedret flåte

For at våre studenter skal få enda mer effektive skoledager, med lengre turer og økt læringsutbytte, har vi fra høsten 2020 valgt å flytte all skoleflyging over til en større helikoptertype, Robinson R44.

R44 er «storebroren» til R22, med fire seter og bedre ytelse.

EHC har operert denne maskinen i en årrekke, og har allerede flere R44 i flåten. I dag brukes disse kun delvis i flyprogrammet, men fra august 2020 vil altså all Robinson-tid gjøres på R44. Våre R22 vil fases ut, og selges etterhvert som de er flydd ut.

R44 er et mye brukt helikopter på verdensbasis, både til skole, sightseeing, persontransport og enkle kommersielle oppdrag. Erfaring på denne maskintypen vil derfor kunne være relevant i senere arbeidsliv for mange av våre studenter.

LES OGSÅ: Å jobbe som helikopterpilot

Vi er glade for å kunne tilby våre studenter økt kvalitet og relevans i treningen, og gleder oss til å ta i mot den første klassen som flyr hele sitt program på R44.

Fordeler med R44:

  • Stabilt helikopter, velegnet til flytrening
  • Vekt og balanse er ikke så begrenset
  • Opp til tre passasjerer. Studenter kan sitte på i baksetet og observere andres flytrening, og få godt læringsutbytte også når klassekameraten flyr.
  • Raskere helikopter, opp til 130 knop
  • Lengre rekkevidde, fulle tanker vil ta deg rundt 2 timer og 20 minutter i lufta. Det vil si at vi kan dekke større områder, og forflytte oss til andre flyplasser.
  • Bedre sikkerhet, da helikopteret ikke flys på maksimal utnyttelse
  • Bedre glideavstand og ytelse i nødssituasjoner der f.eks autorotasjon er en nødvendighet.
  • Elevene får flere timer i et helikopter som er relevant i arbeidslivet, og som idag benyttes i det sivile og kommersielle helikoptermarkedet over hele verden.

 

 

Robinson R4