Hva bruker dere traktoren til, spør gjester. Vel, har du noen gang prøvd å dytte en AS350 for hånd?
Hva bruker dere traktoren til, spør gjester. Vel, har du noen gang prøvd å dytte en AS350 for hånd?

Har du lurt på hva pilotstudentene gjør når de ikke flyr?

OK, vi skal innrømme det. Pilotutdanningen er mer enn å «bare» fly rundt i helikopter. I tillegg til 135 fantastiske timer i lufta, skal pilotstudentene gjennom 550 timer teoriundervisning. De fleste pilotstudentene bor på internatet, og her går kveldene ofte med til å lese, til å trene, og ikke minst til å bli kjent med andre helikopterentusiaster fra hele verden!

Hvis du er nysgjerrig på hvordan livet på internatet fortoner seg, ta en titt innom bloggen vår

Teoretiske fag

Teorien er selvfølgelig helt nødvendig, og direkte linket til det du møter når du er ute i lufta. Typiske fag og temaer er meteorologi, navigasjon, lovverk, kommunikasjon osv. I tillegg til at du selvfølgelig skal lære de grunnleggende prinsippene rundt det å fly, og hvordan maskinen oppfører seg i lufta.

Eksamen

Teorien er delt inn i 13 fag, som alle leder frem til en avsluttende eksamen. Eksamen er multiple choice, («tippekupong»), og du består dersom du har over 75 % riktig.

Men selv om dagene stort sett er travle for våre studenter, så er det selvfølgelig rom for mye moro! Bare se på denne gjengen fra 2016-02, som tok med seg et kamera i hangaren en kveld etter mørkets frembrudd.  Top Gun møter James Bond møter …. ? Uansett, terningkast 6 fra oss!

Vil du lese mer om hvordan vi har det her på helikopterskolen? Følg oss på bloggen «Livet på EHC»