Som yrkesaktiv pilot vil du ihht EASA-krav for kommersiell luftfart bli testet før selskapene kan ansette deg.

Slik testing omfatter kapasitetsprøver og vurdering personlig egnethet for yrket. Vi anbefaler derfor våre søkere om å gjennomgå en rådgivende flypsykologisk undersøkelse beregnet for studenter, for å få en sjekk på om dette er en utdanningsvei som passer for deg og som du vil kunne lykkes med. 

Vi anbefaler våre søkere om å gjennomgå en flypsykologisk undersøkelse for studenter, slik at man får en indikasjon på hvorvidt man passer til å jobbe i bransjen.

SIAP Norge

SIAP Norge AS leverer en online rådgivningsprøve. Prøven omfatter testing av kapasiteter som problemløsing, rom-oppfatning, oppfattelseshurtighet, simultankapasitet etc, personlighetsprøve, og intervju med flypsykolog. Som en del av intervjuet er det også testing av stressmestring. Formålet er å kartlegge din egnethet og eventuelt hva du bør ha ekstra fokus på for å lykkes både med utdanningen og som senere jobbsøker. Du får muntlig feedback på slutten av intervjuet, og deretter tilsendt resultatene skriftlig. 

Du bestemmer selv om resultatene skal deles med skolen eller ei. 

PRIS FOR EHC-søkere: Online Rådgivningsprøve NOK 5 000.- (inkl mva).

Bestilling skjer ved at du sender en epost til siap@online.no , forteller at du vil søke EHC, og vedlegger din CV/en kort selvbiografi. Etter forhåndsbetalingen får du instruksjoner og linker til testene. Når testene er besvarte kan du booke deg inn for intervjuet som gjøres på Teams. 

Testing og intervju kan også gjennomføres ved fysisk oppmøte, enten på skolen eller på Nesodden utenfor Oslo. Hvis du foretrekker dette, så opplyser du om det i din bestillingsmail og vi avklarer om det er mulig.    

Du kan finne mer informasjon om Rådgivningsprøven påStudent pilot assessments | SIAP Norway As

Om du har spørsmål om Rådgivningsprøven kan du sende en epost til siap@online.no .