Ofte stilte spørsmål om helikopterutdanningen

Her finner du svar på våre oftest stilte spørsmål. Dersom det er noe mer du lurer på, kan du kontakte en av våre ansatte, eller fylle ut kontaktskjemaet i bunnen av denne siden. Vi vil ta kontakt med deg i løpet av kort tid.

Hvilket kurs skal jeg velge? 

Dersom du ønsker å studere på fulltid, er det i hovedsak to kurs å velge mellom.

  1. CPL(H) er det mest populære kurset, og går over 12-15 måneder. Kurset gir deg fagskolepoeng, og gir deg rett til støtte gjennom statens lånekasse for utdanning. Etter bestått CPL(H)-kurs kan du jobbe som pilot, og fly f.eks lasteoppdrag, sightseeing, taxi, foto, linjebefaring, osv. Du kan imidlertid ikke fly inn i skyene, slik offshore og luftambulansen krever. For dette må du ha noe som heter Instrument IR(H) ME. Instrument-kurset kan tas i senere tid, når du selv ønsker det.
  2. ATP(H)IR MCC er et toårig kurs, som gir deg CPL(H) + IR(H) i en og samme pakke. Noen velger dette kurset for å bli ferdig med alt med en gang, og fordi de kanskje ønsker å fly offshore så fort som mulig. Dette kurset gir også fagskolepoeng, og er i likhet med CPL(H), godkjent for støtte gjennom lånekassen.

Her kan du lese mer informasjon om de to fulltidsutdanningene.

Vi tilbyr også CPL(H)-utdanningen på deltid, som et modulært kurs. Her følger du din egen fremdriftsplan, slik at du kan kombinere studiene med jobb eller andre forpliktelser. For det modulære kurset gjelder litt andre vilkår, her kan du lese mer om våre øvrige kurs og deltidsutdanninger.

 

Hvordan finansierer man studiene?

EHC er en Nokut-godkjent fagskole, noe som gjør at våre studenter er kvalifisert til lån og støtte gjennom Statens Lånekasse for utdanning.

Her finner du mer informasjon om lånesatsene for 2017!

 

Hva koster det å bo på internatet? 

Informasjon og bilder fra vårt internat finner du på vår blogg, «Livet på EHC«.

 

Hva kan jeg jobbe som når jeg er ferdig med studiene?

På siden «å jobbe som helikopterpilot» finner du mer informasjon om ulike typer jobber man kan utføre som nyutdannet. Hvilke yrker du er kvalifisert til, avhenger av hvilken type sertifikat du har, samt hvor mye erfaring/flytimer du har. CPL(H)-utdanningen gir deg rettighet til å jobbe som kommersiell pilot, f.eks lastepilot, sightseeing, foto, persontransport og linjebefaring. Kurset gir deg ikke rettighet til å fly inn i skyene, slik offshore og luftambulansen krever. Da trenger du instrument IR(H), dette kan tas integrert i utdanningen ATP(H)IR eller som påbygging i ettertid.

 

 

Kontakt oss Helikopter